Testimonials

"Melanie impressed us because she had a real feeling for the ambiance of the bay".

Richard Fisk

"Thank you for realising our dream".

Fred and Helen Lankhorst

"Jacqui said she knew who to call to help them make the changes they needed to create their dream home".

Jacqui Grant

"We love the house and every day we spend here is a joy. We could not be happier with the results or more appreciative of all the effort and hard work".

Chris Liddell

Baker Residence

The brief for this project was for a new residence to suit a soon to be retired couple.

The site was cliff top, ocean front land, north facing.

The priority was to achieve a design that worked for the couple alone, but also allowed for the comfort of visitors.

The shape of the residence was designed to connect with the location, hence the wave-like curved roof forms. The stone work was incorporated to align with the sandstone cliff face.

Due to the strong N/E winds off the ocean, the design incorporates both waterfront and street side outdoor living spaces. The rear space however has a view line through the living room to the ocean.

The living rooms stretch across the full width of the building to maximise the view and the master suite has the primary location on the first floor, with a dedicated reading area and views from the bath.